Jeden punkt sprzedaży

Najwygodniej jest zaopatrywać się w całą ilość produktu lub nawet w kilka produktów w jednym punkcie sprzedaży. W placówkach handlu uspołecznionego należy od razu omówić sposób regulowania należności (gotówką można płacić rachunki tylko do 900 zł; większe należności regulujemy przelewem; zapiszcie więc dokładnie numery kont bankowych). Warto również ustalić sposób i termin odbioru zamówień. Aby zapewnić regularność dostaw, zgłoście obóz w wydziale handlu PRN. Niezależnie od zawartych umów zawsze należy zaprojektować „żelazną rację na wszelki wypadek”, którą przywieziemy na obóz ze sobą. W skład takiej racji mogą wchodzić: konserwy mięsne i rybne, mleko w proszku, a nawet konserwy z warzyw czy owoców (papryka w puszkach, sok pomidorowy, groszek itd.), jeśli (przewidujemy trudności w zaopatrzeniu w warzywa i owoce. Niezależnie od konserw w puszkach możemy również, zabrać pewne ilości suszonych owoców (morele, śliwki), które wykorzystamy do napojów lub na wycieczkach. Wybór miejsca na część gospodarczą obozu jest zadaniem bardzo istotnym, gdyż od tego w głównej mierze zależy dobre urządzenie naszego gospodarstwa i wyniki pracy zastępu służbowego. Dlatego od razu na pierwszym zwiadzie gospodarz i komendant obozu muszą zaplanować miejsce na kuchnię i całą „[kuchenną okolicę”, w której zostanie dobrze umieszczony „kącik” do prac przygotowawczych, magazyn, piwnica, jadalnia itp.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *