PASTA Z DORSZA WĘDZONEGO Z MAJONEZEM

Jajko u myć. Cebulę lub szczypior oczyścić, opłukać, drobno pokrajać. Dorsza obrać ze skóry, wyjąć ości, przepuści-’ przez maszynkę, dodać jajko, musztardę, rozetrzeć, do utartej masy wlewać małym strumieniem olej, starannie mieszając, aż do utworzenia gładkiej pulchnej masy. Dodać umyty i pokrajany szczypior lub cebulę, doprawić do- smaku solą.

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIOREM LUB CEBULĄ

Jaja umyć, ugotować na twardo, obrać, przepuścić przez maszynkę. Szczypior lub cebulę oczyścić, umyć przepuścić przez maszynkę. Masło lub margarynę rozetrzeć, dodać zmielone jaja i cebulę lub szczypior, doprawić do smaku pieprzem i solą, dokładnie wymieszać. Jaja umyć, ugotować na twardo i obrać. Cebulę lub szczypior oczyścić i opłukać, szczypior drobno pokrajać. Pomidory świeże umyć. Jaja, pomidory i cebulę zemleć w maszynce. Margarynę rozetrzeć, dodać masę z jaj, szczypior, pieprz, sól i wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *