PASTA Z KIEŁBASY

Kiełbasę obrać ze skórki, zemleć w maszynce. Margarynę rozetrzeć, dodać musztardę, kiełbasę, dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.

TWARÓG ZE SZCZYPIOREM I RZODKIEWKĄ

Rzodkiewkę umyć, odrzucić listki (środkowe młode listki można pozostawić) i drobno pokrajać lub utrzeć na tarce. Szczypiorek opłukać, drobno pokrajać. Twaróg przepuścić przez maszynkę lub utrzeć w misce, dodać mleko, rzodkiewkę, szczypiorek, doprawić do smaku solą, dobrze wymieszać.

TWARÓG Z PRZECIEREM OWOCOWYM

Jabłka umyć, upiec lub rozgotować w bardzo małej ilości wody, przetrzeć. Twaróg przepuścić przez maszynkę, dodać jabłka, cukier, wymieszać.

TWARÓG Z MARCHEWKĄ

Marchew umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na drobnej tarce. Twaróg przepuścić przez maszynkę lub rozetrzeć, dodać marchew, cukier, trochę soli i dobrze wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *