SPIS SPRZĘTU NA BIWAK (dla 10-osobowego zastępu)

  1. Brezentowe wiadro na wodę,
  2. dwa garnki 5-litrowe,
  3. garnek 2 1,
  4. patelnia,
  5. miska,
  6. noże do obierania warzyw — 3 szt.
  7. nóż większy,
  8. nóż do otwierania puszek,
  9. łyżka wazowa,
  10. deski do mięsa,
  11. wózek do transportu,
  12. koszyk do transportu warzyw i bańki na mleko, (jeśli nie można pożyczyć od gospodarzy),
  13. fartuszki i ścierki,
  14. proszek do szorowania, zmywaiki,
  15. folia — 3 kawałki o wymiarach 2 X 1,5 m.

Na biwaku można wykorzystać jako sprzęt pomocniczy menażki, kubki, łyżki i widelce uczestników.
Przed wycieczką a po zwiadzie, zaplanujcie rozbicie biwaku, wydzielcie osobne miejsce na kuchnię i „kuchenną okolicę”. Po przyjeździe wszystkich uczestników zaczynamy urządzać nasze biwakowe gospodarstwo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *