Gotowanie na parze jest nie tylko modne, ale przede wszystkim niezwykle zdrowe. Jak gotować na parze?

Aby gotować na parze, nie trzeba kupować specjalnych garnków, które są owszem, bardzo profesjonalne, ale i bardzo drogie. Jeśli nie chcemy wydawać na takie produkty zbyt wielu pieniędzy, zdecydujemy się na bambusowy parowar. Produkt wielokrotnie tańszy od garnka, jednak tak samo jak garnek, umożliwiający gotowanie na parze.

Rozmiar ma znaczenie.

Kupując bambusowy parowar, trzeba wybrać garnek, na którym będziemy gotować na parze i zmierzyć jego średnicę. Parowar musi mieć tą samą średnicę. Jeśli kupimy taki parowar, gotowanie na parze stanie się po prostu łatwe. Parowar wystarczy nałożyć na garnek o tej samej średnicy. Warto gotować na parze przy pomocy takiego urządzenia – to tanie i zdrowie gotowanie. Bambus, z które wykonany jest parowar, to dodatkowa zaleta. W trakcie gotowania na parze, będzie niego wydzielać się bardzo przyjemny zapach. Warto więc kupić bambusowy produkt do parowania i regularnie z niego korzystać.